loader image

London | Cairo | Kent

Get in Touch

Tobis

THE STORY

Nestled in the heart of Maidstone, a bustling hub brimming with cultural diversity and rich history, our latest project embarked on a mission far beyond mere renovation—it aimed to revolutionize the very essence of dining. Drawing inspiration from the vibrant tapestry of cultures that call Maidstone home, our project sought to weave a narrative that celebrated diversity, vibrancy, and inclusivity. At the heart of this endeavour lay the client’s fervent desire for more than just a dining space—they yearned for an experiential journey that would leave a lasting imprint on every guest. The vision was ambitious yet inspiring: to craft a space that not only tantalized the taste buds but also engaged the senses, evoking emotions of joy, warmth, and a hint of unconventional elegance. Our role was clear: to serve as the architects and interior designers of this immersive journey, translating the client’s vision into a vibrant reality that surpassed all expectations. It was a challenge we embraced with fervour, knowing that the success of the project hinged not only on the physical design but also on the intangible essence of storytelling. As we delved deeper into the project, we were driven by a passion to merge culture, colour, and sophistication seamlessly. Each design decision was carefully considered, from the selection of materials to the arrangement of furniture, with the overarching goal of creating an environment that resonated with authenticity and charm. “Working with Design-Itude was an absolute delight from start to finish. Their team’s passion for design and dedication to delivering exceptional results shine through in every aspect of their work. They took the time to understand our vision and executed it with precision and flair. The restaurant they created is a true reflection of our values and has become a place where memories are made. We couldn’t be happier with the outcome and would enthusiastically recommend Design-Itude to anyone in search of inspired design solutions.”

PROJECT DETAILS

Key Highlights:

 

  1. Diverse Seating Styles: The selection of various seating styles, from armless chairs to lounge couches, adorned in a mix of orange, blue, and grey velvet, added layers of comfort and personality.

 

  1. Dynamic Lighting: Neon fixtures hanging from the ceiling, on walls, and original ceiling lighting on the top floor transformed the ambiance. The neon fixture on the top floor that read ‘ENJOY TODAY’ became an iconic element, infusing positivity into the space.

 

  1. Strategic Colour Palette: The combination of orange for energy, blue for sophistication, and grey for neutrality created a harmonious palette that resonated with the client’s desire for a vibrant yet refined atmosphere.

 

  1. Unique Wall Features: The top floor showcased an original wall with a neon fixture that declared ‘ENJOY TODAY,’ becoming a focal point and a source of inspiration for patrons.

Scope

Infuse the restaurant with African vibrancy and contemporary elegance through diverse seating, a dynamic colour palette, distinctive materials, and unique neon fixtures, creating an immersive and inspiring dining experience.

Space

Location

Maidstone, Kent

Date

2023

What was our brief?

Key Highlights:

 

  1. Diverse Seating Styles: The selection of various seating styles, from armless chairs to lounge couches, adorned in a mix of orange, blue, and grey velvet, added layers of comfort and personality.

 

  1. Dynamic Lighting: Neon fixtures hanging from the ceiling, on walls, and original ceiling lighting on the top floor transformed the ambiance. The neon fixture on the top floor that read ‘ENJOY TODAY’ became an iconic element, infusing positivity into the space.

 

  1. Strategic Colour Palette: The combination of orange for energy, blue for sophistication, and grey for neutrality created a harmonious palette that resonated with the client’s desire for a vibrant yet refined atmosphere.

 

  1. Unique Wall Features: The top floor showcased an original wall with a neon fixture that declared ‘ENJOY TODAY,’ becoming a focal point and a source of inspiration for patrons.

The Results / A Brief Summary – How did it look?

 

In summary, the project materialized into a vibrant haven where design and culture converged. The restaurant’s atmosphere radiated joy, warmth, and sophistication, inviting guests to embark on a visual and sensory journey. From diverse seating styles to dynamic lighting and strategic colour choices, every element was thoughtfully curated to narrate a story of celebration and enjoyment. The result was a space that not only met the client’s vision but exceeded it, creating a lasting imprint on Maidstone’s culinary and design landscape.

What did we do?

The solution / What did we do? What did we use?

 

Drawing inspiration from the client’s desire for a vibrant yet sophisticated space, we conceptualized a design that seamlessly blended African aesthetics with contemporary elegance. The colour palette became a key focus, with the strategic use of orange, blue, and grey creating a dynamic visual journey. The choice of materials was meticulous – from monochrome chevron tiles on the floor to black marble tables, each element was selected to evoke a specific mood.

 

The chosen colour palette for this project was a deliberate fusion of warmth, tranquillity, and sophistication. The vibrant trio of orange, blue, and grey was carefully selected to create a dynamic visual experience. Orange, representing energy and joy, was strategically used to infuse a lively spirit into the space. Blue, with its calming influence and association with sophistication, provided a counterbalance. Grey acted as a neutralizing force, grounding the palette, and adding a touch of versatility. The result was a harmonious blend of hues that not only celebrated African vibrancy but also created a balanced and inviting atmosphere, ensuring that each colour played a distinct role in shaping the overall aesthetic.

 

The materials chosen for this project were a testament to meticulous craftsmanship and cultural fusion. The use of monochrome chevron tiles on the floor introduced a pattern that not only added visual interest but also paid homage to African design motifs. These tiles became a foundational element, guiding the eye through the space with a sense of rhythm and continuity. The black marble tables, on the other hand, added a touch of opulence and sophistication. The combination of these materials aimed to create a multi-sensory experience, where the tactility of the tiles and the smoothness of the marble enhanced the overall dining ambiance. The intentional selection of these materials reflected a commitment to design excellence, cultural homage, and a dedication to creating a space that transcended the ordinary.

 

The diversity in seating styles became a defining feature in our furniture selection, reflecting the rich tapestry of African culture. From armless chairs to lounge-style couches, each piece was carefully chosen not just for its comfort but to contribute to the overall visual narrative. The mixture of orange, blue, and grey velvet upholstery added a layer of sophistication, infusing the space with warmth and personality. The intention behind this diverse selection was to cater to different preferences, ensuring that every guest could find a spot that resonated with their comfort and style.

 

Lighting played a pivotal role in crafting the atmosphere of the restaurant. Neon fixtures suspended from the ceiling and adorned on the walls introduced a dynamic and playful element, casting vibrant glows that punctuated the space with energy. The neon fixture on the top floor, bearing the simple yet powerful message ‘ENJOY TODAY,’ became a focal point, offering more than just illumination—it became a source of inspiration. Original ceiling lighting fixtures on the top floor, complementing the black aesthetic, added a layer of sophistication. Together, these lighting elements created a multi-dimensional experience, where each beam and glow contributed to the storytelling aspect of the design, inviting guests to immerse themselves in a visually captivating journey.

How did it look?

Have a general inquiry or want to discuss a potential project?
Either fill out the form below or contact us directly via telephone or email.

Contact Us